Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna pomidorowa w innej odsłonie :))
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 135
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 82
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 135
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 82
Składniki
Kajzerkę namoczyć w wodzie. Mięso umyć i zmielić. Do miski dać mięso, wyciśniętą bułkę i pozostałe składniki wyrobić mięso na jednolitą masę, doprawić do smaku. Rozgrzać tłuszcz, z mięsa formować małe kuleczki i je obsmażać ze wszystkich stron.
Obrać jarzynę i włożyć do garnka, zalać wodą ok 1.5-2 l. i gotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, czosnek, gotować ok 5 minut, łyżką cedzakową wyciągnąć z garnka jarzynę. Do zupy przełożyć obsmażone pulpety, gotować ok 20 minut, doprawić do smaku, dodać lubczyk i można podawać. Smacznego