Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana i lubiana przez większość czyli zupa pomidorowa. Uwielbiam wersje ze świeżymi pomidorkami ale zimą, wczesną wiosną bez pomidorowej też trudno :) z nutą słodkiej papryki życzę smacznego :)
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 55
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2950
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 305
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 55
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2950
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 305
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Mięso myjemy w chłodnej wodzie. Następnie wkładamy do garnka i zalewamy 2L zimnej wody, gotujemy przez 40 min na średnim ogniu. Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, obraną włoszczyznę, cebulę, czosnek, sól, pieprz i gotujemy kolejne 40 min.
Po tym czasie wyjmujemy warzywa i mięso. Kroimy wcześniej ugotowaną marchewkę i wrzucamy do zupy. Dodajemy pomidory, koncentrat, cukier oraz słodką paprykę i gotujemy 5-10 minut.
Do kubeczka dodajemy śmietanę oraz 6 łyżek zupy, całość dokładnie mieszamy i dodajemy do zupy. Po tym czasie wyłączamy zupę i już jej nie gotujemy. Podajemy z ryżem bądź ulubionym makaronem.