Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrolowana pizza, gorąca kanapka, świetny i smaczny pomysł na inną wersję pizzy. Polecam
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 177
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4373
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, któ...
Odsłon: 177
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 492
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 312
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4373
Składniki
Ciasto: Drożdże i cukier rozpuścić w 2 łyżkach letniej wody. Do mąki dodać pozostałe składniki, rozpuszczone drożdże i zagnieść ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 40 minut. Po tym czasie zagnieść je raz jeszcze. Wyłożyć na blat oprószony mąką i rozwałkować na prostokąt. Przykryć i pozostawić na 10 minut. Sos: Koncentrat, z wodą i przyprawami podgrzać. Na cieście układać cienkie warstwy: sos, szynka, mozzarella, plastry ogórka.
salami i starty żółty ser.
Brzegi ciasta zawinąć do środka i zwinąć całość jak roladę. Brzeg skleić dokładnie. Pizze przełożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta ponacinać nożem. Posmarować rozmąconym jajkiem lub tak jak u mnie białkiem. Można posypać ziołami (ja użyłam bazylii).
Piec w temp. 200stopni C ok 30 minut.
Lekko przestudzić i kroić w grubsze plastry. Smacznego :-) P.S. Pomysł zaczerpnięty z bloga Zjem to!