Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pizzy zbudowane zostało imperium rzymskie.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
drożdże rozmieszać w wodzie (ciepłej) z dodatkiem cukru i łyżki maki - zostawić na 15 minut żeby zaczęło rosnąć
na stolnicy rozsypać mąkę z solą i oliwą i wymieszać z wyrośniętymi drożdżami - wszystko dokładnie zagnieść dodając powoli resztę wody
gotowe ciasto odstawić na 10 minut
ciasto rozwałkować na cienki placek ok 0,5 cm grubości
na cieście rozprowadzić cienką warstwę ketchupu
całość posypać startym serem żółtym i na górze ułożyć plasterki salami
wszystko posypać bazylią i oregano
piec w piekarniku w temperaturze 200''C przez ok 30 minut (+/- 10 minut w zależności od piekarnika)
SMACZNEGO