Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
…czasem zostaje mi sos bolognese i często zjadam do z chlebem, ale tym razem wykorzystałam go do pizzy. Polecam Wam przepis na ciasto bo jak dla mnie jest jednym z lepszych. Z podanych składników zrobimy pizzę o średnicy ok 25cm i grubości ok 1,5cm
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
sos: na patelni zeszklić cebulę, dodać starta marchewkę i na minutkę przed dodaniem mięsa mielonego dodać rozniecony czosnek. Podsmażyć. Dodać przecier i koncentrat pomidorowy, łyżeczkę cukru, bazylię sól i pieprz do smaku. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia.
Wsypać mąkę do miski; zrobić dołek wkruszyć drożdże, dodać cukier i zalać ciepłą wodą. Odstawić na ok 10 minut aż drożdże zaczną rosnąć. Dodać szczyptę soli. Ugniatać ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryć i zostawić. Gdy ciasto podwoi swoją objętość, ponownie zagnieść.
Na papierze posypanym krupczatką uformować koło robiąc małe ranty. Położyć sos bolognese, posypać mozzarellą. Piec około 12 min w piekarniku wcześniej nagrzanym do 250 st. C.