Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wykorzystanie cukinii i inną wersję pizzy :)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 819
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 73
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 423
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 653
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 369
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 819
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 73
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 423
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 653
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 369
Składniki
Cukinię kroimy w cienkie plasterki, solimy i odstawiamy. Gdy puści sok, odsączamy na sicie. Pomidora kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odcedzamy. Świeżą bazylię drobno siekamy.
Ciasto wykładamy na wysmarowanej olejem tortownicy (o śr. ok 26 cm). Smarujemy ketchupem i posypujemy przyprawą do pizzy. Układamy cukinię, tak aby plastry zachodziły na siebie. Wykładamy tuńczyka, pomidora i posypujemy świeżą bazylią. Pieczemy w 180 stopniach. Wyjmujemy, posypujemy serem i wstawiamy do piecyka, żeby rozpuścił się ser. Smacznego :)