Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 66
Składniki
Pora pokroić dusić na maśle.W tym czasie obrać marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach,pieczarki umyć pokroić w półplasterki,pierś umyć pokroić w kostkę,obtoczyć w papryce wymieszanej z mąką i wegetą.
Do podduszonego pora dodać marchewkę,pieczarki,usmażoną pierś.podlać winem i ewentualnie wodą jeśli jest taka potrzeba.Gotować do miękkości.Doprawić solą pieprzem i chilli.Podawać z ryżem.