Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panierka z otrębów pszennych, z mnóstwem aromatycznych ziół i przypraw a w środku wilgotny kurczak. Jeśli dodać do niego warzywa, to idealny pomysł na szybki, zdrowy i smaczny obiad.
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 97
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 527
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem aksamit...
Odsłon: 216
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Nie ma nic smaczniejszego niż bób w sezonie!
Odsłon: 97
...bez mąki pszennej. Polecam.
Odsłon: 527
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem aksamit...
Odsłon: 216
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Składniki
Umyty filet pokroić w paski. W misce wymieszać jogurt, jajko, sos sojowy, słodką paprykę,, sól i pieprz. Do marynaty włożyć pokrojone mięso. Przykryć i wstawić do lodówki na godzinę.
Na talerzyk wysypać otręby, dodać paprykę: słodką i ostrą, czosnek granulowany, pieprz, tymianek (należy dodać ich sporo, by nadać panierce smaku i charakteru - jeśli przypraw będzie zbyt mało, kurczak będzie "nijaki").
Kawałki kurczaka obtaczać w panierce. Filety można zgrillować na grillu elektrycznym lub piec w piekarniku w 180 stopniach przez około 20 minut.