Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 120
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 203
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 263
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 146
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 120
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 203
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 263
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 146
Składniki
Ciasto: mąkę wysypać w kopiec na stole, w środek powoli wlewać bardzo ciepłą wode i zagniatać ciasto, tyle wody aby ciasto było plastyczne.
Farsz: cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć, dodać do surowego mięsa, dodać wszystkie przyprawy do smaku, a na koniec namoczoną wcześniej bułkę i jajko. wszystko wymieszać
Ciasto rozwałkować i szklanką wyciąć kółka, farsz z surowego mięska nakładamy do wyciętych kółek i sklejamy w pół.
Nastawić wodę do wrzenia i posolić, pierogi wkładamy do wody i gotujemy przez 5-7 minut. Następnie odlać pierogi i jeśli ktoś lubi to odsmażyć je na patelni :)