Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ze serem na słodko
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10538
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 905
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4920
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 844
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10538
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 905
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4920
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 844
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać do miski, do wody dodać olej i wlać do mąki. Całość wymieszać łyżką a potem wyrobić dłonią. Wyrabiać ok. 5 min. Ciasto przykryć ściereczką i odłożyć na 30 min. Farsz: Twaróg rozgnieść widelcem, dodać cukier, żółtka i wymieszać. Ciasto podzielić na 3 części. Każde z nich rozwałkować, podsypując mąką. Z ciasta wykrawać koła, na środku każdego kłaść farsz i zlepiać. W garnku zagotować lekko osoloną wodę, pierogi wrzucać na wrzątek. Kiedy wypłyną gotować ok 3 min.