Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pracochłonne ale smaczne :)
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 273
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 476
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
CIASTO : Do 0,5 KG mąki wbijamy 2 żółtka , dodajemy łyżeczkę soli , dodajemy letnią wodę cały czas wyrabiając.
FARSZ : 2 opakowania mrożonego szpinaku wrzucamy na patelnie , gdy szpinak się rozmrozi dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku oraz rozdrobniony ser feta, całość pyrkocze na wolnym ogniu aż do odparowania nadmiaru sosiku śmietanowego, przyprawiamy, ser feta jest słony więc farszu już nie dosalalam.
przygotowane pierożki wrzucamy do lekko osolonego wrzątku. Wyjmujemy po ok 3 minutach lub jak kto woli po wypłynięciu :)
ja pierożki podalam z jogurtem naturalnym z odrobinką czosnku i zioł.. Dodam że to moje pierwsze w życiu pierogi zaden mi się nie rozkleił podczas gotowania , jestem z tego bardzo dumna :)