Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielu osób to może być coś nowego, ale jak spróbują będą mile zaskoczeni.
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 74
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 40
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 74
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 40
Składniki
Przygotowanie farszu z kiszki jest bardzo proste. Kiszkę podsmażamy chwilę na patelni na zeszklonej cebulce pokrojonej w kostkę. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia.
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić w niej dołek. Zaparzyć ciasto wlewając w dołek gorące mleko i wymieszać widelcem. Dodać resztę składników (jajko, sól, woda) i zagnieść ciasto, dobrze wyrobić. Ma być wolne.
Ciasto rozwałkować na stolnicy, jeśli się klei do blatu - podsypać delikatnie mąką. Z ciasta wyciąć szklanką kółka, nałożyć farsz i skleić mocno brzegi.
Pierogi wrzucić na gotującą się wodę z dodatkiem soli, gdy wypłyną na wierzch gotować ok. 10 minut. Podawać z zrumienioną cebulką.