Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi ruskie w wersji dla osób preferujących zdrową kuchnię. Zapewniam, że pierogi z mąki żytniej są równie smaczne jak z pszennej. Zachęcam do wypróbowania:)
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13153
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 94
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22675
Smak wiosny!
Odsłon: 369
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 321
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13153
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 94
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22675
Smak wiosny!
Odsłon: 369
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 321
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ziemniaki dokładnie gnieciemy i zostawiamy do ostygnięcia.
Cebulę kroimy w kosteczkę i wrzucamy na rozgrzany olej, szklimy około 5 minut. Ser rozgniatamy widelcem. Do ostudzonych ziemniaków dodajemy ser, cebulę i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy na masę.
Z przesianej mąki, jaja, oleju i wody wyrabiamy dokładnie ciasto. Gotowe ciasto rozwałkowujemy, wycinamy większe koła, dajemy łyżeczkę farszu i zlepiamy pierogi. Gotujemy do wypłynięcia w lekko osolonej wodzie. Polewamy jogurtem naturalnym i obsypujemy posiekanym koperkiem. SMACZNEGO:) Z podanej porcji wychodzi około 55 pierogów.