Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne pierogi Lwowskie.
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 697
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 136
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 204
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 299
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 251
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 697
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 136
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 204
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 299
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 251
Składniki
Wykonanie: Z mąki, jajka, oleju i ciepłej wody zagnieść ciasto, następnie rozwałkować na stolnicy posypanej mąką i wycinać szklanką krążki. W między czasie ziemniaki utłuc, dodać drobno posiekane jajka, drobno posiekaną cebulę i twaróg, przyprawić do smaku i starannie wymieszać. Farsz nakładać na przygotowane krążki, zlepiać pierogi. Gotować w osolonej wodzie około 5-7 minut. Podawać okraszone według uznania lub z kwaśną śmietaną.