Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostały ci niewielkie kawałki wędlin na które już nie masz ochoty wykorzystaj je do przygotowania pieczarek faszerowanych .
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 716
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 136
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 639
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 241
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 716
Melasę granatową kupiłam przez pomyłkę, ale nie przez przypadek. Spróbowałam,...
Odsłon: 136
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 639
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 241
Składniki
Pieczarki umyć i pozbawić trzonków w całości.
Cebulę ,paprykę ,wędlinę oraz ser pokroić w kostkę.
Na odrobinie oleju podsmażyć cebulę ,paprykę i wędlinę.Doprawić tymiankiem (ok 1/4 łyżeczki) ,chili i vegetą do smaku.Gdy lekko przestygnie dodać ser i wymieszać.
W miseczce wymieszać 3 łyżki oleju z 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki tymianku i chili . Pieczarki (dokładnie wierzch kapelusza ) posmarować przygotowaną mieszanką a do środka nałożyć farsz .
Pieczarki ułożyć na blasze do pieczenia i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stop.i piec 30 min.Po 20 min pieczarki posypać startym serem lub położyć po kawałku plasterka.Dopiekać 10 min.