Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne na ciepło jak i na zimno.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 566
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 331
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 566
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 36
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 70
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 33
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 331
Składniki
Na desce połączyć składniki ciasta, siekając je najpierw nożem, następnie zagnieść ciasto, uformować w kulę. Owinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 30 minut.
Cebulę i pieczarki drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę, dodać posiekane pieczarki. Gdy woda z pieczarek odparuje doprawić solą i pieprzem do smaku. Jak farsz trochę wystygnie dodać jajko i dobrze wymieszać.
Ciasto cienko rozwałkować. Wykrawać kółka, na każde kłaść farsz i dokładnie zlepić brzegi. Ułożyć na blaszce i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10-15 minut. Można podawać na ciepło z barszczem.