Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz piekłam ziemniaki w łupinkach. I na pewno nie ostatni :)
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 83
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 114
Smaczny dodatek do drugiego dania, młoda kapusta z marchewką i koperkiem.
Odsłon: 83
Propozycja udek z przyprawą chińską zwaną 5 przypraw czy ziół, jak kto woli....
Odsłon: 114
Składniki
Ziemniaki szorujemy pod wodą. Suszymy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy je olejem rzepakowym. Wstawiamy do nagrzanego do 180st.C piekarnika i pieczemy około 40 minut.
Tuńczyka odsączamy z wody, przekładamy do miski. Z fasoli odlewamy zalewę i przepłukujemy wodą, dodajemy do tuńczyka. Papryczkę drobno siekamy, przekładamy do ryby. Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Upieczone ziemniaki nacinamy na krzyż, w zagłębieniu nakładamy porcję tuńczyka. Podajemy z ogórkami kiszonymi.