Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych, którzy nie wyobrażają sobie pieczonych ziemniaków bez odpowiedniej ilości boczku i kiełbasy - wersja wegetariańska:]
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 30
Chlebki pita to najprostsze, drożdżowe wypieki na świecie, które należą do co...
Odsłon: 677
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 83
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 30
Chlebki pita to najprostsze, drożdżowe wypieki na świecie, które należą do co...
Odsłon: 677
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 83
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, buraka czerwonego i cebulę obrać, opłukać i pokroić na kawałki. Odsączyć kukurydzę i pokroić pietruszkę.
Warzywa układać w rondlu warstwami, rozpoczynając od cienkiej warstwy ziemniaków, marchewki, buraka, cebuli. Tak przygotowaną warstwę posypujemy pietruszką i przyprawiamy solą, pieprzem i vegetą.
Kończąc pierwszą warstwę, powtarzamy czynność, znów rozpoczynając od ziemniaków. Staramy się przełożyć warzywa w rondlu trzema warstwami.
Podlewamy ziemniaki olejem. Smażymy na małym ogniu przez około 40 minut.