Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polski koperek ma niepowtarzalny smak i aromat. Jest doskonałą przyprawą do rozmaitych dań, sosów i twarożków. A gdyby wykorzystać jego smak do przygotowania intensywnego pesto? Ja spróbowałam i na prawdę warto zrobić to samo :D Pesto koperkowe doskonale komponuje się z makaronem, ale będzie także świetnym dodatkiem do ziemniaczków - talarków lub łódeczek. Smak pesto podkreślają orzeszki ziemne, czosnek i ser Cheddar. Serdecznie polecam :)
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 933
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 53
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 375
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 224
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 933
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 53
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 375
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 224
Składniki
Orzeszki prażymy na patelni, studzimy i rozbijamy w moździerzu. Ser Cheddar ścieramy na tarce o drobnych oczkach, a koperek pozbawiamy grubszych łodyg i siekamy.
Rozbite w moździerzu orzeszki, starty ser, koperek i czosnek zalewamy oliwą z oliwek i miksujemy (dosłownie przez chwilę) dla odpowiedniego połączenia składników. Pesto na koniec doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z makaronem lub ziemniaczkami. Życzę smacznego! :)