Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pesto w czerwonym wydaniu na bazie suszonych pomidorów, z dodatkiem aromatycznej bazylii, orzechów i czosnku. Świetne zarówno do makaronu, jak i do ryżu.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Składniki
Orzechy (włoskie i nerkowca) prażymy i studzimy. Do naczynia przekładamy pokrojone suszone pomidory, posiekane świeże listki z 1 drzewka bazylii, dwa ząbki czosnku, uprażone orzechy i odrobinę oliwy z oliwek - wszystko miksujemy za pomocą blendera nie dopuszczając do utworzenia jednolitej papki, a jedynie rozdrobnienia składników. Następnie do powstałej masy powoli dolewamy pozostałą część oliwy z oliwek, miksujemy i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Pesto świetnie komponuje się z ryżem i różnymi rodzajami makaronów. Życzę smacznego! :)