Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto po Polsku z pietruszki, nie z bazylii z miodem i orzechami włoskimi a zamiast parmezanu oscypek- doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z naszych,krajowych produktów.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 24
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 26
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 26
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21475
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 45
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 24
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 26
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 26
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21475
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 45
Składniki
Orzechy włoskie prażymy chwilę na suchej patelni. Natkę pietruszki obieramy z grubych łodyg. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Natkę,orzechy,miód,oliwę,czosnek,musztardę blendujemy ( nie będzie to gładka masa) kilka minut w razie konieczności podlewając oliwą. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy , dodajemy pesto i makaron i smażymy dokładnie ze sobą mieszając 2 – 3 minuty. Posypujemy startym oscypkiem.