Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolskie danie obiadowe.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 43
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5352
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 411
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 43
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5352
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 411
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 83
Składniki
Wykonanie: Dwie cebule pokroić, przysmażyć na tłuszczu, dodać pokrojone w kostkę mięso, przyprawić do smaku i obsmażyć. Ugotować pęczak, połączyć z mięsem, przyprawić w razie potrzeby. Kapustę przepłukać, odsączyć, drobno pokroić i wymieszać z jedną cebulą pokrojoną w piórka. Żaroodporne naczynie posmarować tłuszczem, ułożyć połowę kapusty, na nie farsz z kaszą. Nakryć resztą kapusty, zalać bulionem i piec w temperaturze 170 stopni przez godzinę. Po upieczeniu można polać śmietaną (lecz nie koniecznie). Podawać z ziemniakami.