Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przekąska lub przystawka , alternatywa dla pasztecików z kapustą lub grzybami
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
W głębokiej patelni rozgrzewamy olej i masło ,podsmażamy cebulę czosnek .Następnie dodajemy opakowanie szpinaku i dusimy do miękkości.do masy szpinakowej dodajemy śmietanę ,ser , jajko i przyprawy ,mieszamy.
Ciasto dzielimy na 2 paski przecinając wzdłuż dłuższego boku.na każdy pasek kładziemy szpinak i zaklejamy ,Odwracamy sklejonym bokiem do spodu . Smarujemy roztrzepanym jajkiem i lekko solimy .
Każdy rulonik tniemy na małe paszteciki , układamy na blaszce.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni około 30 min.
SMACZNEGO!