Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smakowity, wielomięsny pasztet z dodatkiem królika, który idealnie sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Pasztet jest delikatny i aromatyczny, a jego niepowtarzalny smak rozpieszcza nasze kubki smakowe. Domowy najlepszy! ;)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10564
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 234
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 191
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 172
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10564
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 234
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 60
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 191
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 172
Składniki
Wszystkie mięsa (oprócz wątróbki) oraz tuszkę królika wsadzamy do wysmarowanej olejem brytfanny, dodajemy pokrojone w kawałki warzywa, podlewamy wodą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 1 godzinę (pod koniec pieczenia dodajemy pokrojoną wątróbkę oraz porwany na kawałki baton i zapiekamy wszystko około 20 minut).
Zawartość brytfanny studzimy, a następnie mielimy w maszynce na drobnym sitku, wcześniej oddzielając mięso królika od kości. Do zmielonych składników dodajemy jajka, przyprawy, dokładnie mieszamy, przekładamy do formy* wysmarowanej tłuszczem posypanym bułką tartą. Pasztet zapiekamy w 200 stopniach C około 20 minut. * blaszka o wymiarach 25 cm x 35 cm Po upieczeniu pasztet odstawiamy do odpowiedniego stężenia. Życzę smacznego! :)