Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tanie Szybkie Smaczne
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1746
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Parówkę lekko podgotowujemy. Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt o długości ok. 2 cm większej niż parówka i szerokości ok.5cm. Na cieście układamy parówkę i zawijamy. Zawiniętą nacinamy w równych odstępach ( uważając , by nie przeciąc do samego końca!!! ).
Zwijamy tworząc koło a końce spinamy wykałaczką. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem i wkładamy do piekarnika na ok. 20min/180C. Smacznego!