Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromat rozchodzi się po całym mieszkaniu. Smak...dokładnie nasze smaki. Idealna, lekka, tradycyjna zapiekanka z bakłażana i mozzarelli.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9293
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 221
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9293
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 221
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 503
Składniki
Na rozgrzanej oliwie lekko podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy pomidory, posiekaną bazylię. Lekko redukujemy sos. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Bakłażana kroimy na 4-5 mm plastry (wzdłuż), smarujemy oliwą, grillujemy z obu stron. Mozzarellę kroimy na plastry. W naczyniu żaroodpornym warstwowo układamy, sos, bakłażany, mozzarella, ostatnią warstwą ma być sos. Posypujemy startym parmezanem, zapiekamy 30 min w 200°C.