Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następny zapas na zimę do spiżarni.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 211
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 211
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Składniki
Wykonanie: Paprykę umyć, następnie włożyć na 3 minuty do wrzącej wody, wyjąć i przelać zimną wodą. Nadkroić nożem u nasady ogonka, odrzucić nasiona. Paprykę pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć do słoików i przyprawić (do każdego 2 ząbki czosnku, gałązka kopru, 3 ziarna pieprzu i 3 ziarna zioła angielskiego). W między czasie zagotować wodę z cukrem i solą, zdjąć z ognia i dodać ocet. Gorącą zalewą napełniać słoje. Zakręcić i odstawić do pasteryzacji na około 25 minut. Następnie wyjąć i przełożyć do schłodzenia.