Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste paluszki rybne z dorsza z sosem jogurtowym
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 44
Chlebki pita to najprostsze, drożdżowe wypieki na świecie, które należą do co...
Odsłon: 772
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 105
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 44
Chlebki pita to najprostsze, drożdżowe wypieki na świecie, które należą do co...
Odsłon: 772
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 105
Składniki
Jajka, panierkę panko lub bułkę tartą wymieszaną z oliwą oraz solą i mąkę umieścić na trzech osobnych talerzach.
Dorsza pokroić na paski o szerokości 2 cm. Obtaczać kawałki ryby w mące, maczać w jajku, a następnie w panierce panko lub bułce tartej, wymieszanej z przyprawami. Na koniec lekko strzepnąć aby pozbyć się ewentualnego nadmiaru panierki.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 200 stopni.
Do rozgrzanego urządzenia włożyć paluszki rybne. Ustawić czas na 10 minut, wsunąć kosz i kontynuować smażenie do momentu aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
W międzyczasie przygotować sos jogurtowy: wszystkie składniki wymieszać, schłodzić w lodówce.
Podawać na ciepło z sosem jogurtowym i ulubionymi dodatkami np.: frytkami