Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite i proste w przygotowaniu danie z kurczaka świetnie nadające się na spotkanie z przyjaciółmi.
Niezwykle zdrowy i dodający energii koktajl z młodymi burakami, jabłkiem i pi...
Odsłon: 14
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 188
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2586
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 83
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 210
Niezwykle zdrowy i dodający energii koktajl z młodymi burakami, jabłkiem i pi...
Odsłon: 14
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 188
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 2586
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 83
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 210
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę na następnie podsmażamy ok 5. min na łyżeczce oliwy wraz z odrobiną surowej kiełbasy dla smaku. Dodajemy kolejno pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną, seler naciowy, trzy łyżeczki pesto oraz łyżeczkę przecieru pomidorowego. Całość przyprawiamy i dusimy do miękkości.
Następnie przygotowany wcześnie wystudzony farsz zawijamy w formie małych paczuszek w ciasto francuskie i pieczemy w piekarniku na ok 180 stopni 20 min.
Na talerzach rozkładamy warstwę z rukoli, którą skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny i smarujemy odrobiną pesto. Całość posypujemy żółtym serem lub parmezanem. Po upieczeniu na wcześniej przygotowaną pierzynkę wykładamy paczuszki i gotowe.