Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze wychodzą i równie dobrze smakują
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 119
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 22
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 4502
Składniki
Trochę mleka, mąki i droźdźe zrobić rozczyn. Jajka ubić z cukrem i dodać zmielone ziemniaki, rozczyn, resztę mąki i spirytus wyrabiać aż będzie ciasto odchodziło od ręki i pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Ja biorę póżniej na stolnicę i robie z tego ciasta placek o grubości ok2cm i wykrawam szklanką i po ponowym wyrośnięciu smaże na oleju i pózniej wstrzykuje dżem. Są rewelacyjne.