Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 393
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 732
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16911
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 146
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 393
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 732
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16911
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 146
Składniki
Drożdże rozmieszać z 2 łyżkami cukru i trochę ciepłego mleka. Zostawić pod przykryciem do wyrośnięcia.
Do miski wsypać mąkę, dodać cukier waniliowy, jajka, żółtka, ciepłe mleko i szczyptę soli. Zarobić ciasto. Masło roztopić i dodać pod koniec wyrabiania.
Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość łyżką nabierać ciasto kłaść na stolnicy spłaszczyć, położyć kostkę czekolady, następnie dobrze skleić, aby czekolada nie wypłynęła podczas smażenia i uformować pączka.
Zostawić na stolnicy pod przykryciem, aż pączki podwoją swoją objętość.
Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Początkowo przykryć pokrywką, jak przewrócimy nie przykrywać. Smacznego!