Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki nadziewane dżemem truskawkowym.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9986
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 245
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9986
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 245
Składniki
Drożdże kruszymy do miseczki, dodajemy łyżeczkę cukru, odrobinę mleka i 1 łyżkę mąki. Rozcieramy i przykrywamy ściereczką na około 20 min aby zaczyn zaczął pracować. Masło ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy zaczyn, masło z żółtkami, spirytus, szczyptę soli, mleko i wyrabiamy ciasto tak długo aż zacznie odchodzić od dłoni. Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy na około godziny. Po godzinie odrywamy po kawałku ciasta spłaszczamy w dłoni, na środek kładziemy dżem i sklejamy ciasto. Pieczemy na złoty kolor. Ważne jest aby olej nagrzał się stopniowo i nie był zbyt gorący, ponieważ pączki w środku będą surowe a na zewnątrz spalone.