Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka i smaczna przekąska na ciepło. Połączenie pomidorów, mozarelli oraz kurczaka owocuje wspaniałym smakiem.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1756
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 253
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Pokroić pierś z kurczaka na małe, centymetrowe plasterki
Na patelni podgrzać oliwę z oliwek, następnie wrzucić kurczaka smażyć aż do uzyskania złocistego koloru, pod koniec dodać pieprz cayenne
Pomidory umyć i pokroić w plasterki, mozarelle również pokroić w plasterki
Bułkę przekroić wzdłuż, każdą z części skropić oliwą
Wypełnić bułkę kurczakiem, pomidorem i mozarella włożyć do piekarnika (lub tostera) na około 5 minut
Po podgrzaniu bułki posypać świeżą bazylią