Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadszedl czas na zdrowe, dietetyczne ciasto. Do tej pory dosc sceptycznie podchodzilam do przepisow na takie slodkosci, ale tym razem skusilam sie- i nie zaluje! Ciasto jest przepyszne :)) Przepis znalazlam na blogu cynamonowypyl.blox.pl- szczerze polecam!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 534
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 274
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 534
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 274
Składniki
Kasze jaglana wsypac na sitko, przeplukac zimna woda, nastepnie wrzatkiem. Wlozyc do garnka, zalac szklanka wrzatku i gotowac na wolnym ogniu, mieszajac, aby sie nie przypalilo. Pod koniec gotowania dodac szczypte soli. Ugotowana kasze wystudzic. Wystudzona kasze przelozyc do miski, dodac jajka, olej, mleko, cukier, kakao i proszek. Calosc dokladnie zmiksowac blenderem. Blaszke (ja uzylam okraglej tortownicy o srednicy 24 cm) wylozyc papierem do pieczenia, wylac ciasto, posypac posiekanymi orzechami. Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku okolo 40 minut.