Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla wielbicieli smaku curry... Pyszne ogóreczki, które zawsze wychodzą.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 89
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 18
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 121
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 103
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 89
Składniki
Ogórki obieramy i kroimy na ćwiartki, ósemki, w kostkę, plastry lub jak kto woli...
Cebule i marchew kroimy w plasterki.
Do słoiczków wkładamy plaster cebuli, kilka plasterków marchwi, liść selera, niepełną łyżeczkę gorczycy i ogórki.
Z podanych składników gotujemy zalewę, gorącą zalewamy ogórki i zakręcamy słoiczki. Pasteryzujemy ok 5 minut i gotowe :)
najlepiej smakują gdy postoją przynajmniej 2 tygodnie...