Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczne, pikantne i chrupiące ogórki w łatwej do zrobienia zalewie. Idealne do potraw z grilla.
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 35
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 309
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1325
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 133
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 35
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 309
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1325
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 133
Składniki
Ogórki pokroić w plastry 2 cm.Posypać solą i odstawić na 8 godzin co jakiś czas mieszając. Odcedzić.
Zagotować olej, gorącym polać plastry ogórków. Wymieszać.
Czosnek obrać, rozetrzeć i dać do ogórków, dodać chili, pokruszone liście laurowe, ziele angielskie, paprykę słodką, gorczycę i płatki papryki suszonej
Zagotować ocet, dodać cukier mieszając aby się rozpuścił. Gorącą zalewą zalać ogórki.
Odstawić na 12 godzin co jakiś czas mieszając. Włożyć do wyparzonych słoików i zalać zalewą . Zakręcić słoiki i przechowywać w chłodnym miejscu. NIE GOTOWAĆ !!!