Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, lekka zupa dla wielbicieli kwaskowatych smaków. Tradycyjny przepis z mojego rodzinnego Domu. Oryginalny sposób na zaskoczenie czymś innym podczas walentynkowej kolacji. :)
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 22
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 1651
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 348
Makaron z kurczakiem i zielonymi szparagami w śmietanowym sosie to danie błys...
Odsłon: 22
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 1651
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 348
Składniki
Wodę z ogórków przecedzić przez sitko, następnie nastawić, dodając kostki rosołowe. Pogotować ok. 10 minut.
Mąkę wymieszać ze śmietaną, dolewając kilka łyżek gorącej ogórczanki. Mieszankę wlać do zupy, pogotować na małym ogniu kilka minut. Wyłączyć. Wsypać majeranek i doprawić pieprzem. Przykryć, by majeranek nadał aromatu zupie.
Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo i chlebem. Smacznego!