Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny przepis na skrzydełka w diabelnie ostrej, a zarazem słodkiej marynacie. Można je zrobić zarówno w piekarniku jak i na grillu !
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 21
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2679
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1122
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 21
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2679
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1122
Składniki
Skrzydełka opłukać, wysuszyć. W między czasie przygotowujemy marynatę: Do naczynia wlewamy kolejno pół szklanki sosu sojowego, 2 łyżki miodu, kieliszek wódki, 2 łyżeczki pieprzu kajeńskiego i ostrej papryki, oraz 4 rozgniecione, posiekane, bądź przepuszczone przez praskę ząbki czosnku. Wszystko mieszamy i dodajemy skrzydełka. Odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny, kilkakrotnie przewracając. w ten sposób przygotowane skrzydełka możemy wrzucić bezpośrednio na grilla, bądź przerzucić je do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i piec w piekarniku pod przykryciem ok pół godziny, a następnie zdjąć przykrywkę i piec kolejne 40 minut. Palce lizać, ale ostrzegam, że lepiej mieć coś pod ręką do popicia - najlepiej chłodne piwko :)