Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
na maśle podsmażamy poszatkowaną cebulę i pokrojoną na kawałeczki kiełbaske; pomidora kroimy na paseczki lub platerki,plaster sera żółtego również kroimy na paski; jajka wbijamy najpierw do miseczki,tam roztrzepujemy (możemy posolić lub popieprzyć do smaku) i zalewamy smażące sie na maśle cebulę z kiełbaską; na tym od razu układamy kawałki pomidora,posypujemy szczypiorkiem, dodajemy żółty ser i na małym ogniu smażymy pod przykrywką NIE MIESZAJĄC; sprawdzamy co jakiś czas czy już powstaly w ten sposób placuszek jest ścięty na górze i czy ser się rozpuścił; najlepsza do tego smażenia jest patelnia teflonowa; usmażony w ten sposób placek podajemy z keczubem lub majonezem;