Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę pracochłonne ale warte grzechu
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 903
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 50
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 355
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 217
Jeśli potrzebujesz przepisu na szybki i pożywny obiad, ta zapiekanka ze śmiet...
Odsłon: 903
Od długiego czasu nie robiłam wieprzowej wątróbki, zamieniając ja na drobiową...
Odsłon: 50
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 355
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 217
Składniki
Najpierw robimy sliwki : zalewamy wódką i zostawiamy na 24 godz., na drugi dzień kroimy na mniejsze kawałki. Robimy biszkopt : ubijamy białka, dodajemy cukier i żółtka, dodajemy obie mąki , kakao i proszek do pieczenia.Wymieszać i wlać na blachę , pieczemy ok.25 min.w temp.170*C. Ostudzić i nasączyć herbatą z rumem .
Ucieramy margarynę , dodajemy Nutellę i śliwki.Przekładamy biszkopt.
Schłodzoną smietanę ubijamy z cukrem , pod koniec dodajemy żelatynę / wystudzoną /, rozpuszczoną w 1/3 szkl. gorącej wody , i wszystko mieszamy.
Ładnie dekorujemy czekoladą startą na tarce, lub jak kto lubi.Smacznego.