Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na specjalne życzenie trele-morele zamieszczam przepis na niby-nutellę z węgierek, która jest bardzo przydatna do naleśników, ciasta i deserów.
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1084
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11196
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1084
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11196
Składniki
Śliwki umyć, usunąć pestki, zemleć w maszynce przez najdrobniejsze sitko. Przełożyć do rondla /najlepiej teflonowego - nie przypali się/.
Dodać cukier i wymieszać. Smażyć ok. 3 godz. na wolnym ogniu.Od czasu do czasu zamieszać. Potem dodać cukier waniliowy i kakao, starannie wymieszać i smażyć jeszcze 15 minut.Gorącą masę nakładać do wyparzonych słoików i pasteryzować 15 minut.