Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z pieczarkami świetnie się nadają jako danie obiadowe, są pyszne i sycące. Smakują mojej rodzince jak i moim znajomym.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7154
Polecam.
Odsłon: 1671
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 60
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7154
Polecam.
Odsłon: 1671
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
PRZYGOTOWANIE CIASTA Mąkę, mleko, 2 jajka, cukier, sól połączyć i dokładnie wymieszać. Dodać jedną łyżkę oleju. Odstawić ciasto na 10 minut. Usmażyć naleśniki (powinno wyjść ok. 10 szt.). Naleśniki przysmażamy delikatnie.
PRZYGOTOWANIE FARSZU Pieczarki pokroić w drobną kostkę, dusić na jednej łyżce oleju, aż do wyparowania wody. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dołożyć do pieczarek. Dusić razem z pieczarkami ok. 5 minut. Dodać posiekaną pietruszkę. Odstawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu farszu dodać jedno jajko, bułkę tartą, sól i pieprz. Wszystko razem dobrze wymieszać.
SMAŻENIE Na usmażony naleśnik nakładać 2 łyżki farszu i zawinąć w rulonik. Następnie naleśnik obsmażamy z obu stron na złoty kolor. Nakładamy naleśnik na talerz, posypujemy tartym żółtym serem. Polewamy ketchupem. Smacznego :-)