Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki pachnące cynamonem...
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 17
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 399
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Składniki
Ciasto na naleśniki : Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pijane i powoli dodawać reszte składników w kolejności mleko, żółtka,sól, mąka, woda. Smażyć na rozgrzanej patelni [najlepiej na teflonowej ) Jabłka zetrzeć na grubej tarce, przesmazyć na maśle z cukrem i cynamonem, tak przygotowane nadzienie jabłkowe kłaść na gotowe naleśniki i zawijać w rurony. Można podawać polane gorzką czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i bitą śmietaną.