Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Murzynek smaczne ciasto od lat pieczone w moim domu ja podaje z bita smietana mozna dodac takze owoce, przelozyc dzemem lub poprostu polac polewa
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Cukier, cukier waniliowy, kakao wsypac do garnka, wlac wodę i włożyc tłuszcz. postawic na małym ogniu, mieszając składniki zagotowac.
Ostudzic.
Do zimnej masy wsypac mąkę z proszkiem, wbic żółtka i zmiksowac. Na końcu dodac pianę.
Włożyc do formy, piec około 50 minut w temp.160-180 st. Ciasto można przełożc np. dżemem, kremem, lub polac polewą.