Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i aromatyczne muffiny z mąki kukurydzianej i całego ziarna kukurydzy. Łatwe i szybkie w wykonaniu. Świetne na śniadanie bądź przekąskę.
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 106
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 341
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 108
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 224
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 106
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 341
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 108
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 224
Składniki
W dużej misce wymieszać razem suche składniki - mąki, proszek do pieczenia, przyprawy, ser żółty i odsączoną kukurydzę.
Wymieszać składniki mokre: mleko z jajkami i lekko ochłodzonym roztopionym masłem.
Składniki mokre przelać do suchych - mieszać aż do połączenia się składników, ale nie za długo - ciasto powinno być lekko grudkowate.
Wysmarować tłuszczem formę na mufinki, napełniać ciastem do 3/4 objętości. Piec w temperaturze 210 stopni, około 20 minut, aż do momentu gdy patyczek wkłuty do środka mufinki będzie po wyjęciu całkowicie suchy.
Podawać z masłem.