Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Macie ochotę na mały cheat day? Za mną ostatnio chodziło coś słodkiego i tak padło na pyszne muffinki z sosem karmelowym. Wszystko byłoby w porządku, bo jedna babeczka to jeszcze nie zbrodnia, ale ciężko na jednej skończyć i tak właśnie robi się cheat day. Tym samym podaję Wam 2 przepisy jednocześnie: jak zrobić obłędne babeczki i wspomniany kontrowersyjny cheat day.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 131
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 234
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 343
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 131
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 234
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 343
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 162
Składniki
1) Banana rozgnieść dokłdnie widelcem. 2) W jednej misce wymieszać suche składniki: przesianą mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz sodę. W drugiej misce wymieszać mokre składniki: olej, jajko i rozgniecione banany. 3) Cały czas mieszając połączyć suche i mokre składniki, dolewając mokre do suchych. Na koniec dodać lekko podprażone orzeszki. 4) Gotową masę nałożyć do silikonowych foremek lub innych wysmarowanych tłuszczem lub wyłożonych pailotkami. 5) Piec 20 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. 6) Przygotować sos karmelowy: na patelni umieścić wodę oraz cukier i zagotować. Następnie zmniejszyć ogień, i gotować do momentu aż cukier się całkowicie rozpuści i masa będzie miała bursztynowy kolor (nie wolno mieszać, jedynie potrzasać naczyniem). Ściagnąć z palnika, dodać kremówke i wymieszać. Na koniec dodać lekko podprażone fistaszki. 7) Upieczone i wystudzone muffiny obficie polewamy gotowym sosem.