Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
te właśnie muffinki z białą czekoladą obok marchewkowych i waniliowych wędrują do trójki moich ulubionych. Czekoladę dość grubo posiekałam i jedząc można trafić na całe jej kawałki. Z podanych składników wyszło mi 9 sztuk.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 33
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 117
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 113
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 33
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 117
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 113
Składniki
Do jednej miski wsypujemy suche składniki oraz dodajemy grubiej posiekaną czekoladę;mieszamy. W drugiej misce mieszamy ze sobą mokre składniki.
Łączymy ze sobą suche składniki z mokrymi tylko do wstępnego połączenia. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Napełniamy ciastem tak do 3/4 wysokości. Pieczemy ok 25 minut w 170st.
Zimną śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder i serek waniliowy. Przestudzone muffinki dekorujemy…