Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88282
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 43
Składniki
w jednej misce połączyć suche składniki (mąka, cukier, sól, proszek)
w drugiej wszystkie mokre (olej, jajka, maślanka)
połączyć składniki z obydwu misek , wymieszać łyżką (nie mikserem) Ciasto powinno być grudkowate
Do natłuszczonych foremek włożyć po łyżce ciasta, następnie po łyżce budyniu i przykryć ciastem , piec 20 min w piekarniku 200 st C Przed włożeniem do piekarnika wierzch posypać cukrem, po upieczeniu można polać czekoladą