Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, nietypowa, niestety kaloryczna... bomba! :)
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 65
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 34
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 81
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 83
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 55
Ten makaron ze szparagami i mascarpone stanowi dość nietypowe połączenie smak...
Odsłon: 4990
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 65
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 34
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 81
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 83
Bardzo smaczny i pożywny. Do przygotowania w 20 minut.
Odsłon: 55
Ten makaron ze szparagami i mascarpone stanowi dość nietypowe połączenie smak...
Odsłon: 4990
Składniki
Półkulistą miskę wyłożyć biszkoptem pociętym w paseczki, nasączyć go sokiem ananasowym.
W osobnej misce przygotować krem. Serek utrzeć z cukrem pudrem i 2 łyżkami smietany, dodać czekoldę i płatki migdałowe, delikatnie wmieszać porzeczki. Masą wypełnić biszkopt. Przykryć kolejną porcją biszkoptu (już nie musi być w paskach), nasączyć sokiem ananasowym. Najlepiej zostawić na noc w lodówce.
Wyjąć ciasto z miski (tak jak babki w piaskownicy, może nie chcieć wyjść od razu). Przygotować śmietanę na wierzch. Ubić ją z cukrem pudrem i cukrem migdałowym oraz smietan-fixem. Posmarować ciasto. Można ozdobić czekoladową polewą do lodów.
Smacznego!