Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-01-2017
Obżarstwo grzechem głównym ponoć. Skoro księża mogą nie tylko pod względem fizycznym, to dlaczemu My nie możemy raz na jakiś czas? I stało się. Zjeść i zasnąć :D bo to trza przetrawić ;)
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 132
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 157
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 886
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 175
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 132
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 157
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 886
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 175
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości, odcedzamy, dodajemy śmietanę i gałkę muszkatołową. Tłuczemy na gładko. Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy mięso mielone, pokrojony w 5 mm kawałki kabanos, posiekane pieczarki. Po 5 min dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, koncentrat pomidorowy, smażymy jeszcze chwilę. Dokładnie ze sobą mieszamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. W naczyniach żaroodpornych (takich na jedną osobę), na dnie układamy farsz. Na wierzchu układamy warstwę z ziemniaków, posypujemy startym serem, zapiekamy 20 min w 180°C. Posypujemy szczypiorkiem.